Sony Xperia Z Ultra Çıktı [Harkulede Telefon] | Ücretsiz Temalar | Eklentiler | Kodlar

0
UYARI bu bir reklam değildir.Bir haber yazısıdır.
Geçen günlerde Sonny Xperia Z Ultra çıktı ve telefonun hayranları ve telefonu bekleyen bayağı bir insan var teleforun özellikleri alttaki yazıda ve videodadır. Telefon tek kelimeyle harika.
Telefonun Özellikleri:
xperia-ultra-z
Sony’ nin son ürünü  6,44″ büyüklüğünde bir phablet olanXperia Z Ultra. Xperia Z serisine destek olarak üretilen LTEdonanımlı ürün dört çekirdeki Snapdragon 800 işlemci ile güçlendirilmiş dev bir avuç içi cihaz.
Tasarım olarak Xperia Z tasarım modellemesini kullananXperia Z Ultra şık görünümlü bir cihaz olmayı başarıyor. Ön ve arka yüzde bulunan sertleştirilmiş camın etrafı metalik bir çerçeve ile sınırlandırılmış ve bu şekilde sade ve şık bir görünüme sahip oluyor. Cihaz 6,5 mm kalınlığa sahip ve Xperia Z’ den daha ince. Bir phablette karşılaşabileceğiniz en ince tasarımlardan birisine sahip olan Xperia Z Ultra, 212 gram ağırlığı ile hantal bir görüntüde olabilir ancak elde tutulduğu zaman ağırlığın fazla hissedilmediğini söyleyebiliriz.
xperia-ultra-z-3
6,44″ büyüklüğündeki ekranı FullHD Triluminos özelliğe sahip. Canlı ve net renkler göze çarpıyor. Ana ekranda yer alan ana sayfa, menü ve geri butonları da ekran üzerinde dokunmatik olarak çalışıyor. El yazısı tanıma özelliğine sahip olan kapasitif ekran ne yazık ki cihazla birlikte bir kalem gelmediği için sadece parmaklar ile kullanılmak zorunda kalıyor. Ya da uyumlu bir kalem alınması gerekiyor.
xperia-ultra-z-2
IP58 su ve toz korumasına sahip olan cihaz ile su altında fotoğraf çekmek mümkün. 8 megapiksel kamerası bu iş için uygun görünüyor. Bununla birlikte FullHD videolar da çekilebiliyor.
İşletim sistemi olarak Android 4.2 Jelly Bean kullanan ilk Sony ürünü olan Xperia Z Ultra kendine özel Sony arayüzüne sahip. Arayüzünde bir çok özel eklenti ve yazılım bulunuyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise kuşkusuz tek elle kullanılabilen klavye.
xperia-ultra-z-1
Xperia Z Ultra ürününde LTE desteğinin yanında  Bluetooth, NFC ve Wi-Fi özellikleri de bulunuyor.2 GB RAM ve 16 GB dahili belleğe sahip olan cihazın MicroSD kart girişi de var. Batarya olarak 3.000 mAh pil kullanan Z Ultra 2.2 GHz Qualcomm  Snapdragon 800işlemci ile güçlendiriliyor. Şarj dolu vaziyette 5,5 saat video izlenebileceği iddia edilen cihaz 11 saat konuşma süresi vaat ediyor.
Yılın 3. çeyreğinde siyah, beyaz ve mor renklerde piyasaya sürülecek olan cihazın Samsung Galaxy Tab 3 ile sıkı bir yarış içerisine gireceğini tahmin ediyoruz. Cihazın teknik özelliklerini vererek inceleme yazımızı sonlandıralım.
Sony Xperia Z Ultra Teknik Özellikleri
İşletim Sistemi : Android 4.2.2
Boyutları : 179,4 x 92,2 x 6,5 mm
Ağırlığı : 212 gram
Ekran : 6,4″ büyüklüğünde 342 ppi yoğunlukta 1.080 x 1.920 çözünürlüğe sahip TFT ekran
Pil : 3.000 mAh
Konuşma Süresi : 11 -14 saat
Bekleme Süresi : 510 – 550 saat
Çipset : Qualcomm Snapdragon 800
İşlemci : 4 çekirdek 2,2 GHz Krait 400 işlemci
Grafik İşlemcisi : Adreno 330
Bellek : 2 GB RAM
Dahili Hafıza : 16 GB
Arttırılabilir Hafıza : 64 GB’ a kadar MicroSD, microSDHC, microSDXC
Kamera : 8 mp (arka), 2 mp (ön) kameralar. 1080p HD çekim.
LTE : Var

Sony Xperia Z Ultra

Telefon Tanıtım Videosu:



Yorum Gönder Blogger

 
Top